Honing sojakip

Honing sojakip

  • 500 g kip (kippendijen) in reepjes gesneden
  • 2 rode uien in halve maantjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • halve theel. gedroogde chiliflakes
  • 15 cl groentebouillon (ik gebruik groentebouillon met zeezout en zonder gistextract)
  • 12½ cl honing
  • 5 cl sojasaus
  • 1 theel. mosterd
  • 7½ cl tomaten passata (een restje bewaar je in de koelkast of vriezer)
  • 2 eetl. (rijst) olie
  • kneepje citroensap
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 volle eetl. maizena

Snijd de uien in halve maantjes en leg deze op de bodem van de slowcooker.
Doe de rest van de ingrediënten bij elkaar in een kom (behalve de maizena) en meng dit goed door elkaar.
Leg de kip in de slowcooker en giet de saus eroverheen.
Schep het door elkaar en zet de slowcooker op high voor minimaal 3 uur of ‘LAAG’ voor 5 uur.
Ik bereid kip bij voorkeur op stand ‘HOOG’.
Open als de kooktijd is verstreken de slowcooker en schep ongeveer 15 cl van de saus in een kommetje en voeg de maizena hieraan toe.
Roer het tot een papje en giet het in de slowcooker.
Roer het geheel goed door en doe de deksel nog even op de pan.

Serveer het op een broodje, in wraps, met rijst, frietjes en een lekkere salade.
Als je dit gerecht in een stoofpan wil bereiden werkt het eigenlijk hetzelfde, je kunt het vlees stoven zolang je wenst op een heel laag vuur.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug