Honing linzen

Honing linzen

vegetarisch, voor 4 tot 6 porties (4 als hoofdgerecht)

  • 300 g linzen ((bruin of groen)
  • 70 cl water
  • ½ rode ui, fijn gesneden
  • 450 g garbanzobonen, gespoeld en uitgelekt
  • 125 g versnipperde wortel
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. mosterd
  • ¼ theel. gemberpoeder
  • 2 eetl. sojasaus
  • 15 cl honing (en misschien nog 1 eetl. later naar smaak)
  • 1 gedroogd laurierblad of 2 verse

Doe de linzen in je slowcooker.
Voeg het water toe.
Snij de ui fijn, en voeg samen met de wortelen.
Giet af en spoel de garbanzobonen af en voeg toe.
Roer de gedroogde mosterd, zout en gember erdoor.
Voeg de sojasaus en honing toe.
Roer om te mengen.
Voeg het laurierblad erbij.
Dek af en kook op ‘LAAG’ gedurende 6 à 8 uur, of op ‘HOOG’ gedurende 3 à 5 uur.
Proef.
Indien gewenst, roer er een extra eetlepel honing bij.

Serveer met witte of bruine rijst als je vegetariër bent, of een rib-eye als je dat niet bent.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug