Geroosterde honing- en knoflookgebraad

Geroosterde honing- en knoflookgebraad

voor 6 porties

  • 1 kg geroosterd varkensvlees
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 2 eetl. olie
  • 10 cl honing
  • 5 cl sojasaus
  • een paar druppels limoensap
  • 2 knoflookteentjes, fijngemaakt
  • peper & zout

Optioneel
Het geroosterde varkensvlees rondom bruin aanbakken met zout & peper in een beetje olie.

Anders gewoon kruiden en in de slowcooker doen.
Verdeel de uiringen rondom.
Meng de honing, limoensap en sojasaus, voeg de geperste knoflookteen erbij en 5 cl water toe (niet meer!).
Giet de saus over het vlees.
Kook gedurende 3½ uur op ‘HOOG’ of 6 à 7 uur op ‘LAAG’ tot het vlees gaar is (zonder aanbraden alles met 1 uur verhogen).
Naar wens de saus pureren en verdikken met beurre manié.

Tip
Met rijst en geroosterde pompoen, komijn en chili serveren.

Bron: Langsam kocht besser

Terug