Honing bourbon BBQ-saus

Honing bourbon BBQ-saus

voor 8 porties

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 50 g tomatenpuree
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 6½ cl bourbon
  • 100 g honing
  • 1 - 2 eetl. bruine suiker, optioneel
  • 4 cl appelciderazijn
  • 2 eetl. zoute sojasaus
  • 1 theel. Worcestershire-saus
  • 1 theel. sriracha, of een andere pittige chili saus
  • zout

Verhit de olie in een pan en bak de uien en knoflook op middelhoog vuur glazig.
Bak op het einde ook de tomatenpuree voor een korte tijd mee.
Vul het slowcooker en voeg de resterende ingrediënten toe en roer.
De kooktijd is 7 tot 8 uur op “LAAG” of 4 uur op “HOOG”.
Laat het laatste uur zonder deksel sudderen, zodat de saus iets dikker wordt.

Opmerking
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug