Hongaarse gevulde paprika's

Hongaarse gevulde paprika's

  • 4 paprika's, rood of geel, in helften
  • 500 g gehakt, gemengd
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • zwarte peper van de molen
  • paprikapoeder
  • 100 g rijst, gekookt
  • 1 ei
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 50 cl groentebouillon
  • 1 snufje suiker
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. meel

Meng het gehakt, rijst, ei, ui en knoflook.
Breng het op smaak met de specerijen.
Leg het in de schoongemaakte paprikahelften en maak van de rest gehaktballetjes.
Doe alles in de slowcooker.
Verhit de olie in een pan, voeg de bloem toe en bak een beetje bruin.
Blus af met groentebouillon, voeg de tomatenpuree toe en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Giet het over de paprikahelften en gehaktballetjes.
Op ‘LAAG’ ongeveer 7 tot 8 uur, of op ‘HOOG’ voor ongeveer 4 uur koken.

Tip
Serveer met rijst en een scheutje zure room. Als je wilt, kan je pittige paprikapoeder gebruiken om de vleesmassa op smaak te brengen.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug