Hongaarse goulash

  • 250 g spekjes
  • ± 1 kg rundvlees in stukjes
  • 1 grote gesneden ui
  • 1 groene paprika gesneden
  • 1 rode paprika gesneden
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • ± 25 cl kippenbouillon van blokje
  • 3 grote aardappelen geschild en in stukjes
  • ½ pond zuurkool
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. karwijzaad
  • zout
  • peper
  • zure room (naar wens)

Bak het spek uit in een pan, bak het vlees even aan in het spekvet
Snij de ui en de paprika
Maak het blikje tomaten open
Maak bouillon van een blokje
Doe in de slowcooker de ui, paprika, aardappelen, zuurkool en daarop het vlees met spekjes.
Meng de tomaten met de bouillon en maak de tomaten iets fijn.
Voeg hieraan toe de kruiden.
Giet dit geheel over in de slowcooker
Kook ± 8½ uur op ‘LAAG’.
Voeg eventueel op het laatst wat zure room toe.

Serveertips
Ik maak er een lekkere salade bij en geef er wat brood met evt kruidenboter bij.
Rijst kan natuurlijk ook maar er zitten al aardappelen door.

Bron: Slow-cooker
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug