Hete en zure soep

Hete en zure soep

voor 2 - 3 porties

  • 1 blok tofu
  • 6 cl kippenbouillon
  • ½ l water
  • 1 pakje gesneden paddestoelen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 blikje Chinese waterkastanje
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 2 eetl. rijstwijn wijnazijn (en wat meer voor later)
  • ¼ theel. rode pepervlokken (en sommige meer voorlater)
  • groene ui voor garnering

Doe alles in een grote slowcooker.
Kook op ‘LAAG’ voor 7 - 9 uur of ‘HOOG’ 4 - 5 uur.
Proef.
Als je meer van de zure smaak wil hebben voeg dan meer rijstwijn wijnazijn toe.
Als je meer van de hete smaak nodig hebt, voeg dan meer rode peper vlokken toe.
Garneer met gesneden groene ui.

Opmerkingen
U kunt gemakkelijk veel meer groenten toevoegen als wortel, selderij, maïskorrels, enz.
Veel recepten vragen om kip of varkensvlees, wat een geweldige toevoeging zou zijn als je daarvan wat bij de hand hebt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug