Hele kip met knoflook en citroen

Hele kip met knoflook en citroen

  • 1 hele kip
  • 1 citroen
  • 20 tenen knoflook (gewoon met velletje, niet schoonmaken dus)
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie

Dep de kip eventueel met een keukenpapiertje.
Doe in de buikholte een halve citroen, 10 tenen knoflook en de tijm en rozemarijn.
Doe onder het vel op de borst wat schijfjes citroen en eventueel nog wat tijm of rozemarijn.
Smeer de kip helemaal in met olijfolie en kruid met peper en zout naar smaak.
Doe een beetje olijfolie op de bodem van de slowcooker en leg de kip er op.
Om de borst te beschermen voor uitdroging, heb ik de borst ingepakt met aluminiumfolie.
Alleen de borst dus, niet de poten.
Leg de overige knoflooktenen op de bodem van de slowcooker.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en stel de timer in op 8 - 10 uur.
Let wel even op of de kip gaar is onder de aluminiumfolie.
Zo niet, laat de kip dan nog even een uur in de slowcooker op stand ‘LAAG’, zonder aluminiumfolie.
Of haal de aluminiumfolie een paar uur voor het einde van de bereidingstijd eraf.
De knoflook in de slowcooker is heerlijk gepoft.
Druk de knoflook uit het vliesje en je krijgt nog een extra lekkere knoflook boost bij je kip.

Opmerking
Mocht je heel graag een krokant velletje willen, kan je natuurlijk de kip nog even onder de grill zetten.

Bron: Sabine

Terug