Harissa gekruide groente & linzen

Harissa gekruide groente & linzen

vegetarisch, voor 7 - 8 porties

  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 3 middelgrote wortelen, fijngesneden
  • 2 middelgrote uien, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 3 theel. harissapasta (afhankelijk van de smaak)
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 800 g gehakte tomaten
  • 500 g groene linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 75 cl groentebouillon
  • ½ savooiekool, versnipperd of 100 g verse jonge spinazie
  • 1 citroen, zeste
  • zout & peper

Verhit de olie in een grote pan bakpan en bak de wortelen, uien en selderij, zonder te kleuren tot ze zacht zijn.
Roer de knoflook en komijn erbij; bak nog eens 1 - 2 minuten onder voortdurend roeren.
Breng de inhoud naar de slowcooker.
Voeg de harissa, tomatenpuree en de gehakte tomaten, roer goed.
Voeg de linzen en groentebouillon toe, roer en dek af.
Kook op 'LAAG' voor 7 - 8 uur of 'HOOG' gedurende 6 - 7 uur.
Voeg 1 uur voor het einde van de kooktijd de gesnipperde kool toe en kook verder tot het einde van het gekozen tijdstip.
Voeg de citroenschil en kruiden.
Dit gerecht is ook prima in te vriezen.

Bron: Crock-Pot

Terug