Groentesoep

Groentesoep

  • 300 g soepvlees (rundvlees)
  • 1½ l koud water
  • 2 eetl. biologisch groentebouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje gemalen foelie of een stukje foelie
  • 6 geplette zwarte peperkorrels en een snufje zout
  • snufje gedroogde tijm
  • snufje gedroogde of verse lavas (maggiplant)
  • 2 stengels bleekselderij met de blaadjes eraan in stukjes gesneden
  • 1 winterpeen in plakjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 eetl. vers gehakte peterselie
  • zak verse soepgroenten
  • volkoren of spelt spaghetti in kleine stukjes gebroken als vermicelli
  • selderijblaadjes als garnering (de blaadjes van de bleekselderij)
  • optioneel: 2 handjes diepvries sperziebonen of 2 handjes boerenkool
  •  
    • de gehaktballetjes
  • 200 g gehakt, half om half
  • peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat
  • snufje cayennepeper

Meng het gehakt met de cayennepeper en nootmuskaat en kruid het met zout en peper.
Draai er balletjes van.
Doe het rundvlees samen met de balletjes, het water en de rest van de ingrediënten (behalve de pasta of vermicelli) in de pan of slowcooker.
Zorg dat het vlees onder water staat en zet de slowcooker aan.
In een gewone pan werkt dit natuurlijk hetzelfde, pan op het vuur met de deksel erop en laat dit een aantal uur langzaam trekken.
De slowcooker stel je in op de stand ‘LAAG’ en laat dit staan voor een uurtje of 6.
Een half uurtje voordat je de soep wil gaan opdienen voeg je de pasta of vermicelli toe.
Als je dit eerder toevoegt zal de soep een papje worden.

Tip
Serveer met een lekker stuk foccacia erbij en genieten maar.
Met deze hoeveelheid kun je met 4 personen ieder 2 kommen soep eten.
De volgende dag smaakt hij zelfs nog lekkerder.
Wat je over hebt vries je in zodat je altijd een klein voorraadje bij de hand hebt.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug