Verse groentenpaella

vegetarisch

Dit bijgerecht is een alternatieve versie van het Spaanse traditionele gerecht.
Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht opgediend worden.
Geschikt voor 4 bijgerechten.

  • 140 g diepvries spinazie, ontdooid, afgegoten en fijngesneden
  • 450 g langkorrelige rijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes gehakt
  • 1 middelgrote tomaat, in wigjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in stukjes gehakt
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes gehakt
  • 1 - 2 knoflooktenen, fijngeperst
  • 15 g Italiaanse peterselie, fijngehakt
  • 3 g ongemalen saffraan
  • 2½ g zout
  • 2½ g versgemalen zwarte peper
  • 1 blikje artisjokhartjes 390 g, in kwarten gesneden, afgespoeld en goed uitgelekt
  • 115 g diepvrieserwten

Doe de spinazie samen met rijst, groentebouillon, groene paprika, tomaat, ui, wortel, knoflook, peterselie, saffraan, zout en zwarte peper in de slowcooker.
Goed mengen.
Deksel erop en 4 uur op 'LAAG' koken (of 2 uur op 'HOOG').
De artisjokhartjes en erwten 15 minuten voor het opdienen aan de paella toevoegen.
Goed vermengen en het deksel erop leggen.

Bron: Crock-Pot

Terug