Groentebolognese

Groentebolognese

vegetarisch, voor 6 porties

    • voor de groente
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 200 g wortelen, in blokjes van 3 mm
  • 100 g selderij, in plakjes gesneden
  • 150 g prei, in dunne ringen
  • 150 g rode peper, in blokjes
  • 150 g courgettes, in plakjes gesneden
    • voor de saus
  • 80 cl gezeefde tomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • zout
  • peper
  • snufje suiker
  • ½ theel. oregano
  • wat verse basilicumblaadjes

Verhit de olie in een aparte pan en fruit de uien, knoflook en wortelen een paar minuten.
Doe het vervolgens in de slowcooker.
Meng de sausingrediënten in de pan en kook de eventuele bezinksels los met de geroosterde ingrediënten.
Breng op smaak (niet te sterk, de lange stooftijd versterkt de aroma's!) en giet ook in de slowcooker.
Voeg de rest van de groenten toe en roer goed door elkaar.

Groentebolognese
Groentebolognese

Doe het deksel erop en kook 3½ uur op “HOOG” of 6½ à 7 uur op “LAAG”.

Serveer met pasta.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug