Groente borsjtsj

Groente borsjtsj

  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 50 g knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 500 g rode bieten, vers, ongeveer 3 stuks
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 blikje gehakte tomaten, 400 g
  • 90 cl groentebouillon
  • ½ theel. karwijzaad
  • zout
  • peper
  • snufje suiker
  • 250 g spitskool, in fijne reepjes
  • zure room
  • dille

Schil de ui, schraap de wortel, maak de knolselderij schoon.
Groenten samen met het teentje knoflook en een hakmes mooi klein hakken - afwisselend in fijne blokjes snijden.
Doe de olie in een pan van voldoende grootte en de plantaardige stukken in een paar minuten bakken.
Stoom het een paar minuten tot een doorzichtig mengsel en voeg toe aan de slowcooker.
Schil de rode biet en snijd hem in blokjes van ongeveer 5 mm groot, doe het in de slowcooker - en ook de gepelde, in fijne plakjes gesneden aardappelen.
Voeg de tomaten en groentebouillon, karwijzaad, zout en kruid met peper en een snufje suiker.
Doe het deksel erop en kook ongeveer 3½ à 4 uur op “HOOG”.
Voeg vervolgens de spitskool toe, omroeren en nog een uur lang verwarmen.
Serveer met een scheutje zure room en dille.
Er verdampt niets in de slowcooker, omdat het deksel dicht is bovendien, het voedsel "trekt" alleen maar en borrelt niet.

Bron: Langsam kocht besser

Terug