Jam van groene appel, kweepeer en kardemom

Jam van groene appel, kweepeer en kardemom

voor 2 - 4 porties

  • 1 kg Granny Smith appels
  • 1 kg kweeperen
  • 2 theel. groene kardemom
  • 2 l water
  • 2½ kg geleisuiker

Was de vruchten, deel ze in twee├źn en vervolgens in vieren en kook ze met 2 liter water in de slowcooker gedurende 8 uur op 'LAAG'.
Voeg de kardemom toe voor het laatste half uur.
Wring in een schone, droge doek de vruchten uit om zo veel sap als mogelijk uit de resterende pulp te halen.
Doe het sap in een pan met de geleisuiker; kook het ongeveer een half uur.
Laat het een nacht afkoelen.
De jam zal min of meer consistent zijn, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit en hoe het sap wordt gerduceerd.
Serveer het bij een ontbijt of bij thee met wafels, pannenkoeken, madeleines en muffins.

Bron: Crock-Pot

Terug