Grieks gehaktbrood

Grieks gehaktbrood

  • ± 600 – 700 g half om half gehakt (2 pakjes)
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 snufje pittig paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 flinke eetl. gedroogde oregano
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. vers gemalen zwarte peper
  • 1 flinke snuf zout
  • rasp en sap van een halve biologische citroen
  • 1 flinke teen knoflook geraspt
  • 2 uien in grove stukken gesneden,
    dit mogen rode, witte of gele uien zijn

Snijd de uien in grove stukken en leg deze op de bodem van de slowcooker.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg de geraspte knoflook, kruiden en specerijen toe.
Breng op smaak met zout & peper.
Ik vind het handig om alles in een schaaltje met elkaar te mengen.
Kneed het gehakt met twee handen goed door (minimaal 5 minuten) en maak een een grote bal van.
Leg de bal in het midden van de slowcooker op de uien en knijp het sap van de citroen erboven uit.
Doe de deksel erop en zet de slowcooker 4 uur op ‘HOOG’ of 6 uur op ‘LAAG’.
Maak tussendoor een keer of twee de pan open en schep met een lepel wat van het vocht over het vlees.
Doe dit nog een keer voor je het gehaktbrood gaat serveren.
Het resultaat is een stevig gehaktbrood dat je makkelijk in plakken kunt snijden.
Het is daarom lekker om er een dressing of een sausje bij te serveren.
Als het vlees gaar is haal je het uit de slowcooker en snijd je het in dunne plakken.

Eet het in zelfgemaakte pitabroodjes of in een wrap.
Serveer het met een lekkere honing/mosterdsaus, knoflooksaus of tzatziki.
De uien op de bodem dienen eigenlijk als een soort bedje, ze geven smaak en vocht af waardoor het vlees ook lekker sappig blijft.
Je kunt de uien natuurlijk ook opeten als je dat lekker vind.
Bewaar het gebraden gehakt in een bakje in de koelkast.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug