Gestoofd rundvlees

Gestoofd rundvlees

  • 1 borststuk rundvlees ca. 750 g
  • 2 uien, in vieren
  • 2 wortelen, gehalveerd, dan in 4 cm stukjes
  • ½ kleine koolraap, in stukjes gesneden
  • 1 glas rode wijn of runderbouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • laurierblad
  • seasoning mix

Plaats het borststuk in de slowcooker en schik de groenten rond het borststuk.
Meng de wijn of bouillon en tomatenpuree, giet het over het vlees en kook op 'LAAG' voor 5 - 6 uur, of tot het vlees en de groenten gaar zijn.
De vleessappen maken heerlijke jus.
Als een dikkere jus gewenst is mix je een beetje koud water met een beetje maizena en een paar lepels van het sap in een kleine pan, voeg de resterende vloeistof toe en breng het aan de kook om het in te dikken.
Serveer het met aardappelpuree en beboterde savooikool.

Bron: Crock-Pot

Terug