Geroosterde & gekruide noten

Geroosterde & gekruide noten

  • 100 g rauwe, ongezouten pecannoten
  • 100 g rauwe, ongezouten amandelen
  • 140 g rauwe, ongezouten pistachenoten
    (geen doppen, maar de noten)
  • 140 g kop rauwe, ongezouten pompoenzaden
  • 1½ eetl. ahornsiroop
  • 1 theel. kerrie
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1¼ theel. cayennepeper
  • 1½ theel. zeezout
  • bakspray

Ik gebruikte een 6½ liter crockpot.
Iets meer dan een 4 liter zou ook prima moeten werken.
Dit maakt genoeg noten als een snack voor 12 personen.
Spray de binnenkant van de slowcooker met bakspray.
Dit is het enige vet / boter dat een fantastische niet-vette noot maakt.
Doe de noten / zaden in de cooker, en voeg alle kruiden en de ahornsiroop erbij.
Schud lekker door zodat alles geraakt wordt.
Dek af en kook op 'HOOG' voor 2 uur, roer om de 20 minuten of zo even om.
De noten verbranden als je niet roert, maar als er een paar verbrand zijn hoef je je daar geen zorgen over te maken.
Spreid de noten uit op een laag folie of vetvrij papier om ze volledig te laten afkoelen en op te slaan in een luchtdichte bus.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug