Gepeperde pompoenmelk

Gepeperde pompoenmelk

voor 2 personen

  • 25 cl melk (elke zuivelsoort of niet-zuivel melk is prima)
  • 2 eetl. pure ingeblikte pompoen
  • 2 eetl. witte kristalsuiker
  • 2 eetl. echte vanille-extract (geen typefout, ik bedoel eetlepels!)
  • ½ theel. pompoentaartkruiden
  • 1 versgezette espresso of een sterk gezette koffie
  • opmaak met slagroom (optioneel)
  •  
    • of
  • ¼ theel kaneel
  • ⅛ theel. kruidnagel
  • ⅛ theel. nootmuskaat
  • een heel klein snufje gemalen gember

Ik gebruikte een kleine slowcooker.
Giet de koffie / espresso en melk in de slowcooker.
Klop de pompoen, kruiden, suiker en vanille erbij.
Dek af en kook op 'HOOG' voor 1 tot 2 uur.
Klop weer.
Schep het in mokken, en garneer het met slagroom en extra kaneel.
Ik voegde een kaneelstokje als versiering erbij.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug