Gekruide pinda-kip

Gekruide pinda-kip

  • 8 kippendijen zonder vel
  • 1 grote aardappel, in stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g pindakaas
  • 1 eetl. bloem
  • 1 x 400 g blik tomatenblokjes
  • 1½ theel. gemalen komijn
  • ½ theel. milde chilipoeder
  • 1 theel. bruine suiker
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 eetl. sojasaus
  • gehakte gezouten pinda's voor de garnering

Leg de kippendijen in de slowcooker en leg de aardappels rondom.
Mix de ui, knofeook, pindakaas en gewone bloem, voeg geleidelijk de tomatenblokjes toe, goed mengen tot een dikke saus zich begint te vormen, goed kruiden.
Roer de komijn, peper, suiker, kurkuma en sojasaus erdoor.
Giet het over de kip.
Kook 5 - 6 uur op 'LAAG', of als alternatief 3 uur op 'HOOG'.
Besprenkel het met de gehakte pinda's en serveer met gekookte rijst.

Bron: Crock-Pot

Terug