Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde uien

  • 2,3 kg uien, in ringen
  • 125 g boter
  • 2 theel. suiker
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zout

Doe de uienringen in de slowcooker met de boter, suiker, balsamicoazijn en een snufje zout.
Doe het deksel niet op de slowcooker.
Zet de slowcooker op stand 'HOOG' en stel de timer in op 1 tot 3 uur.
Roer alles even door elkaar en doe de deksel op de slowcooker en stel stand 'LAAG' voor 8 – 10 uur.
De uien zullen langzaam karameliseren terwijl de vloeistof geleidelijk verdampt.
Ze krijgen een mooie paars/ bruine kleur.

Opmerking
Deze uien vormen een smakelijk bijgerechtje en doen het ook goed als toevoeging aan soep en hamburger.

Bron: Crock-Pot

Terug