Gehaktschotel "Hellas”

Gehaktschotel "Hellas"

voor 4 - 6 porties

  • 800 g gehakt rund- of lamsvlees
    (evt. gemengd)
  • 1 oud broodje, geweekt, uitgeknepen
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • zout & peper
  • oregano
  • tijm
  • 1 theel. ajvar (paprikapasta, mild of kruidig)
  • ½ pot geroosterde paprikarepen, in blokjes gesneden
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit, in schijfjes
  • 200 g feta kaas, verkruimeld

Kneed een glad deeg van de ingrediënten van gehakt tot ajvar en meng goed.
Breng op smaak, dan op huishoudfolie een centimeter dik uitstrijken.
De peperblokjes en olijfschijfjes erover strooien, aansluitend de fetakaas erover verkruimelen.
Met behulp van de folie als een rollade oprollen en knijp de uiteinden samen.
Doe het gehaktbrood met de naad naar beneden (zonder folie natuurlijk!) in de slowcooker.
Wat heet water (15 cl) erbij gieten - wie graag saus erbij wil mengt 25 cl van de vlees- of groentebouillon met 1 eetlepel tomatenpuree.
Kook 1 uur op ‘HOOG’ en nog 6 uur op ‘LAAG’.
Mix de saus met een staafmixer, indien nodig licht verdikken.

Serveer met aardappeltjes of rijst en een frisse, groene salade.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug