Gehaktballetjes in tomaten-champignonsaus

Gehaktballetjes in tomaten-champignonsaus

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, erg fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 50 g volkoren broodkruim
  • 1 eetl. Italiaans kruidenmengsel
  • 400 g gehakte tomaat in blik
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 blokje groentebouillon, opgelost in 1½ dl kokend water
  • pasta met een klontje roomboter, om erbij te serveren

Meng het gehakt met de ui, de knoflook, het broodkruim en de kruiden.
Draai er 16 kleine balletjes van.
Doe de gehaktballetjes in de aardewerken pot; voeg de tomaten, tomatenpuree, champignons en de bouillon toe.
Gaar 3 uur op 'hoog'.
Serveer met de pasta.

Bron: Crock-Pot

Terug