Gehaktballen in biersaus

Gehaktballen in biersaus

  • 500 g gehakt
  • 2 boterhammen
  • 10 cl melk
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 1 ei
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1½ eetl. bloem
  • 50 cl Guinness of ander donker bier
  • 1 theel. gedroogde tijm

Week de boterhammen in de melk en knijp ze daarna uit.
Voeg samen met ui, tijm, ei, nootmuskaat en gehakt.
Breng op smaak met zout & peper.
Vorm 8 gehaktballen en braad ze aan
Het aanbraden is niet per se nodig, maar het geeft een mooi kleurtje.
Verhit boter en bak de ui en knoflook aan.
Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
(Dit deel is wel echt nodig om even aan te braden, anders bindt de bloem niet).
Voeg dan de bier toe en roer met een garde door, anders krijg je klontjes.
Voeg de kruiden toe en breng aan de kook.
Doe de gehaktballen in de slowcooker, samen met de saus.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en stel de timer in op 6 - 8 uur.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug