Gehakt met aardappelen en erwten

Keema aloo matar ( कीमा आलू मटर )

Gehakt met aardappelen en erwten

  • 2 grote uien, 200 g, grof gehakt
  • 2 eetl. ghee, geklaarde boter of olie
  • 2 grote aardappelen, gesneden in fijne plakjes van max. 2 mm dikte
  • 500 g gehakt vlees, lamsvlees of, rundvlees
  • 1 eetl. garam masala
  • zout
  • 200 g bevroren erwten, ontdooid
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 grote tomaten
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
    • kruidenmix
  • ½ theel. kaneel
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. komijn
  • kurkuma
  • 1 eetl. garam masala
  • chilipoeder naar smaak
  •  
    • om te serveren
  • versgehakte koriander
  • yoghurt
  • naanbrood

Bak de uien in een aparte pan in de geklaarde boter goudbruin en voeg toe aan de slowcooker.
Leg de fijngesneden aardappelen erop.
Plaats het gehakt in de pan (voorheen gebruikt voor de uien), bak tot het kruimelig is.
Breng op smaak met garam masala en zout en plaats de erwten ook in de slowcooker.
Doe de knoflook en gember met de verse tomaten in een hakmachine, pureer, of hak zeer fijn met een mes.
Meng dit tomatenmengsel met de tomaten in blik en het kruidenmengsel en giet het over het vlees en de groenten in de slowcooker.
Kook ongeveer 3 uur op “HOOG”, of ongeveer 6 uur op “LAAG”.

Opmerkingen
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst en naanbrood.

Bron: ich koche

Terug