Gebakken zoete aardappelen

vegetarisch, voor 6 personen

  • 6 grote zoete aardappelen of yams, geschrobd
    • optioneel
  • 6 eetl. boter
  • 3 eetl. donkere bruine suiker
  • 1 theel. kaneel
  • ½ theel. gemalen nootmuskaat

Gebruik een grote slowcooker.
Prik in elke zoete aardappel een paar keer met een grote vork.
Leg de aardappelen in de binnenpan - het is goed om ze te stapelen.
Dek af en kook op 'laag' voor 8 uur of op 'hoog' voor ongeveer 5 uur.
De aardappelen zijn klaar wanneer ze zacht genoeg zijn om er met een mes in te snijden en de schil is gaan rimpelen.
Als de schil te "nat" is voor je wensen, neem ze dan uit de pan en leg ze op een laag keukenpapier voor 10 minuten of zo vóór het opdienen.
Snij in tweeën en serveer met boter, suiker, kaneel en nootmuskaat.
Of, bestrooi het gewoon met zeezout als je dat wilt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug