Fudge met witte chocolade en gezouten karamel

Fudge met witte chocolade en gezouten karamel

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk, 400 g
  • 650 g witte chocolade couverture
  • ½ theel. vanille-extract, of wat zelfgemaakte vanillesuiker

Voeg de melk toe aan de slowcooker, hak de couverture grof en voeg toe aan het mengsel.
Doe het deksel NIET op het deksel en zet op “LAAG”.
Roer ongeveer een half uur goed om en verwarm totdat alles is gecombineerd tot een gladde massa (voor mij was dat bijna twee uur).
Grof gehakt de noten tijdens het verhitten.
Lijn een geschikt vierkant bakblik (voor mij was het twee 18 x 18 cm brownie blikken) met aluminiumfolie en boter licht.
Meng het fudgemengsel met de noten en giet het in de vorm(en) zodat het ongeveer 1 tot 1½ cm hoog is.
Doe de dulce de leche (kamer-warm of licht opgewarmd) per theelepel á theelepel erop en verdeel het zodat het er gemarmerd gaat uitzien.
Bestrooi met meer noten indien gewenst.
Laat het mengsel enkele uren afkoelen, dan op een plank uit de vorm kloppen en in kleine blokjes snijden.

Opmerking
Geschikt voor een kleine slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug