Franse stoofschotel met hamlappen

Franse stoofschotel met hamlappen

  • 4 hamlappen (à 125 g)
  • 2 uien (zoete)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • 3 dl bouillon (rundvlees)
  • 2 dl witte wijn (droge)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder (pittige)
  • 1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
  • ½ eetl. Provençaalse kruiden (gedroogde)
  • 1 pot witte bonen (à 720 g)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • keukenpapier

Verwarm de slowcooker voor op de hoogste stand.
Pel de uien en snijd ze in parten.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen van 1 cm dik.
Breng de wijn met de bouillon aan de kook.
Verhit de olie in een pan en fruit de uien met de knoflook al omscheppend glazig.
Dep het vlees droog en bestrooi met peper.
Bak het vlees tussen de uien aan beide kanten bruin.
Doe de uien en het vlees over in de keramische pot van de cooker.
Strooi er het kerriepoeder over.
Verdeel er de paprika, de prei, de tomatenpuree, de kruiden en zout en peper over en schenk de bouillon erop.
Zet de cooker op 'laag' en laat het vlees in 7 - 9 uur gaar worden.
Schep 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de bonen erdoor.

Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood.

Tip
In plaats van de prei kunt u ook een in plakjes gesneden courgette toevoegen.

Bron: Vlees.nl

Terug