Erwt, munt en lente-ui soep

Erwt, munt en lente-ui soep

vegetarisch, voor 4 - 6 porties

  • 1 laurierblad
  • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook, fijngemaakt
  • 2 blanke aardappelen, in blokjes van 2½ cm
  • 250 g asperges, schuin afgesneden, ca. 2 cm lang
  • 300 g erwten. vers of bevroren, maar ze moeten ontdooid zijn
  • 4 - 6 verse eieren van hennen met vrije uitloop, optioneel
  • 6 - 8 muntblaadjes. versnipperd
  • 8 - 10 lente-uitjes, schuin afgesneden
  • zout & peper

Voeg de asperges en erwten toe aan een koekenpan, dek af en kook nog eens 15 minuten op hoog vuur.
Voeg de olie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en doorschijnend zijn.
(Als u een slowcooker met sautéfunctie heeft, kunt u de afneembare pot op de kookplaat gebruiken.
Meng de uien en knoflook met de aardappelblokjes, groentebouillon en laurier in de slowcooker.
Dek af en kook gedurende 3½ minuten op ”LAAG” of op 2 uur op “HOOG”.
Serveer in verwarmde kommen, en breek onmiddellijk een ei in elke kom en garneer met een takje muntblaadjes.
Roer de munt en lente-uitjes erdoor en breng op smaak met zout & peper.

Bron: Crock-Pot

Terug