Eierpunch

Eierpunch

  • 4 eidooiers
  • 40 g suiker
  • 30 cl melk
  • 20 cl room
  • ½ kaneelstokje
  • ½ vanillestokje
  • mespunt nootmuskaat
  • optioneel: 2½ à 7½ cl rum of bourbon

Doe alle ingrediënten in een 1½ l slowcooker en roer goed met een garde.
Doe vervolgens de specerijen erbij.
Zet slowcooker een half uur op ‘HOOG’ en zet hem vervolgens op ‘LAAG’.
Roer elk half uur de vloeistof met een garde en controleer of de eierpunch al gebonden is (het heeft dan een consistentie zoals zeer dunne vanillesaus).
Dit duurde totaal in twee uur.
Verwijder de specerijen en roer indien gewenst de alcohol erdoor.
Serveer de eierpunch koud of warm, met een scheutje room of een snufje kaneel.

Bron: Langsam kocht besser

Terug