Eierlikeurtaart

Eierlikeurtaart

  • 250 g boter
  • 12 cl eierlikeur
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 250 g bloem
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder

Verdeel een dun laagje olie over het inzetstuk van de slowcooker en plaats er twee stroken bakpapier in (kruislings).
Smelt de boter in een steelpan en laat het weer een beetje afkoelen, meng de eierlikeur erbij, zet apart.
Meng de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout in een keukenmachine (of met een staafmixer) tot ze volledig schuimig zijn, voeg het eierlikeurmengsel toe, roer er dan voorzichtig de bloem, bakpoeder en amandelen door tot een glad deeg is verkregen.
Giet het deeg in de slowcook en strijk het glad.
Doe het deksel op het deksel en bak 2 à 2½ uur op “HOOG”, controleer op gaarheid met een satéstokje.
Na de helft van de tijd draait u het inzetstuk eenmaal 180 graden rond (zodat het gelijkmatiger bruint).
Verwijder het deksel en laat de taart afkoelen in de pan.
Verwijder de taart met behulp van de bakpapierstroken en plaats dit op een rooster.
Na afkoeling met poedersuiker bestuiven.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug