Gekonfijte eendenboutjes, frisse groenten en vers gekruide vinaigrette

Gekonfijte eendenboutjes, frisse groenten en vers gekruide vinaigrette

  • 1300 g eendenboutjes
  • 1000 g eendenvet
  • 4 eetl. knoflook
  • tijm naar smaak
  • rozemarijn naar smaak
  • 200 g zout
    • voor de groente
  • 250 g wortelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 300 g aardappelen
  • 2 bosjes nieuwe uien
  • 200 g koolraap
  • 300 g selderij
    • voor de vinaigrette
  • 10 cl azijn
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 5 cl olijfolie
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eidooier
  • zout en peper naar smaak
  • ¼ bosje dille
  • ¼ bos dragon
  • ¼ bosje peterselie

Voor de eend

De avond ervoor; laat de boutjes twee uur in het zout staan: spoel ze af, ontzout ze gedurende 20 minuten onder stromend water.
Droog ze en kook ze gedurende 8 uur op 'LAAG' na de boutjes onder het eendenvet te hebben gezet.
Als ze gekookt zijn, verwijder de boutjes.
Zet ze opzij op een koele plaats.

Voor de groente

Bereid en snijd de groenten.
Kook ze in de slowcooker met de kippenbouillon (beginnend op 'HOOG').
Reken 1 - 2 uur kooktijd afhankelijk van de dikte en afmetingen van de groenten.
Bereid de vinaigrette (hetzelfde als mayonaise, maar dan dunner).
Op het laatste moment, voeg de kruiden en verwarm de eendenboutjes in de oven zonder ze uit te drogen.

Bron: Crock-Pot

Terug