Dulce de leche

Dulce de leche - 1

Zet een blikje (meer blikjes tegelijk kan ook) gezoete gecondenseerde melk in de slowcooker.
Voeg water toe tot het blikje volledig onder water staat.
Doe het deksel op de pan en stel de pan in op 8 uur op de hoge stand (6 uur voor lichtere karamel pasta).
Check af en toe of het blikje nog goed onder water staat.
Voeg zo nodig wat extra water toe.
Haal na acht uur het blikje voorzichtig het water.
Laat minstens een uur afkoelen voor je het blikje openmaakt.
Doe je dulce de leche in een schoon potje en bewaar in de koelkast.

Dulce de leche - 2
  Dulce de leche - 3

Op het fornuis
Je kan de dulce de leche ook op het fornuis maken in een gewone pan.
Zet het blikje in een grote pan en vul deze met water tot het blikje volledig onderstaat.
Breng het water aan de kook en laat op laag vuur 2½ tot 3 uur zachtjes borrelen.
Zorg wel dat je het verdampte water telkens aanvult.
Het blikje moet goed onder water blijven staan.

Bron: LoveMyFood

Terug