Driedubbele chocolade brownies

Driedubbele chocolade brownies

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 150 g boter, in blokjes
  • 175 g suiker
  • 1 theel. vanille-extract
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g melkchocolade, in kleine stukjes
  • 100 g witte chocolade, in kleine stukjes

Pak een ovenschaal dat in je slowcooker past.
Vet deze in en bekleed met bakpapier.
Vet ook het bakpapier in.
Laat aan 2 kanten het bakpapier over de rand hangen.
(Ik gebruik hiervoor bakspray, erg handig).
Zet een pan met water op het vuur.
Doe de boter en pure chocolade in een vuurvaste kom en zet deze boven de pan met heet water.
Laat de chocolade en boter helemaal smelten.
Haal, zodra de chocolade gesmolten is, de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
Doe dan de vanille-extract en suiker erbij en roer door elkaar.
Roer dan een voor een de eieren erdoor.
Voeg dan de bloem aan het mengsel toe.
En als laatste voeg je de stukjes melk en witte chocolade erdoor.
Giet dit mengsel in je ingevette ovenschaal.
Vorm 4 balletjes van zilverfolie en leg die op de bodem van je slowcooker.
Dit voorkomt dat je ovenschaal de bodem raakt en dus te warm wordt. slowcooker ingepakt.
Leg tussen de slowcooker en de deksel een dubbele laag keukenpapier.
Tijdens het koken ontstaat er condens in je slowcooker.
Om te voorkomen dat de condens op je brownie terecht komt, leg je keukenpapier tussen de slowcooker en de deksel.
Zet op stand LAAG en zet de timer op 3 uur.
Het is nog vochtig als aan het einde van de bereidingstijd.
Haal de ovenschaal uit je slowcooker en laat afkoelen in de vorm en laat dan nog afkoelen in de koelkast.
Elke slowcooker is anders, dus pas de kooktijd aan mocht het te doorbakken of juist te vochtig zijn.
Mocht je geen zin hebben om te wachten: verwarm dan je oven op 160 °C en laat ± 35 – 40 minuten in de oven staan.
Laat afkoelen in de vorm.

Conclusie
Of het nou handig is weet ik niet. Het duurt 3 uur bakken en dan nog afkoelen in de koelkast. Er zijn vast situaties dat dit een goed idee is. Het worden ook niet echt brownies, meer een soort fudge achtig product. Wel heel lekker, dat dan weer wel.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug