Drie bonen chilli

Drie bonen chilli

  • 400 g zwarte bonen in blik (uitgelekt en gespoeld)
  • 400 g ingeblikte kidneybonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 400 g witte bonen in blik (uitgelekt en gespoeld)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote groene paprika
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1½ eetl. tomatenpuree
  • 1½ eetl. chilipoeder
  • 3 eetl. cacaopoeder
  • 1½ eetl. komijn
  • 1½ eetl. gerookte paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • zout
  • zwarte peper
  • 25 cl water
  •  
    • voor het serveren
  • koriander
  • zure room
  • lente-uitjes

Knoflook hakken en paprika en ui hakken en in de slowcooker doen.
Voeg de gespoelde bonen, tomatenblokjes, specerijen, kruiden, tomatenpuree, zout en een beetje gemalen zwarte peper toe.
Voeg 1 kopje water toe, roer om te combineren, dek af en kook op ‘LAAG’ tot de chili dikker is geworden, ca. 7 - 8 uur of op ‘HOOG’ gedurende ca. 4 - 5 uur.
Serveer met gehakte koriander, lente-uitjes en een dip van zure room.

Bron: Kitchen stories

Terug