Daging rendang

Daging rendang

  • ± 800 g doorregen rundvlees in stukken
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn
  • 1 stukje gemberwortel, ca. 2 cm, fijngeraspt
  • ½ theel. laos
  • ½ theel. ketoembar
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. citroensap of een stengel citroengras
  • 2 eetl. bruine suiker
  • ± 20 cl warm water
  • 1 rode peper
  • 1 blikje kokosmelk
  • zout
  • olie

Bak het vlees aan in de olie.
Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetlepel warm water in een vijzel tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.
Doe de gesneden ui in de pot.
Doe het vlees in de pot.
Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 eetlepels citroensap(of citroengras) met het warme water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker.
Doe dit in de pot.
Laat ong 8 uur op ‘LAAG’ stoven.

Serveertips
Lekker met rijst, komkommer en kroepoek.

Bron: Slow-cooker
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug