Creoolse kip

Creoolse kip

  • 50 g selderij, fijngehakt
  • 100 g rode paprika, in reepjes
  • 2 kippendijen, zonder vel
  • 1 eetl. cajunkruiden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 100 g ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 200 g tomaten, rijp, fijngehakt
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • cayennepeper

Doe de stukjes selderij en peper in de slowcooker.
Wrijf de vier stukken vlees in met de cajun-rub en leg die er bovenop.
Verhit de olijfolie in een aparte pan, fruit de uien en knoflook een paar minuten.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en rooster kort.
Breng op smaak met pikante peper en giet het over het vlees.
Doe het deksel erop en kook alles 6 uur lang op “LAAG”.

Serveer met rijst.

Opmerking
Wat ook goed smaakt, voeg vanaf het begin warme worst - bijvoorbeeld chorizo - in kleine blokjes toe aan de saus.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug