Couscous à la Casablanca

Couscous à la Casablanca

voor 6 porties

  • 2 wortelen, geschild, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 2 paprika's, schoongemaakt, in reepjes gesneden
  • 100 g gedroogde kikkererwten
  • 50 g rozijnen
  • 500 g gepureerde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje platte peterselie, gehakt
  • Râs al Hânout, naar smaak
  • zout
  • 1 kg stukken kip, borst met botten, poten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 uien, grof gehakt

De gedroogde kikkererwten met kokend water overgieten en een nacht laten weken.
Leg de wortelen, kikkererwten, courgettes en paprika's in de slowcooker.
Tomaten met het geperste teentje knoflook en de kruiden mengen.
Op smaak brengen met zout, over de groenten gieten.
De slowcooker op “HOOG” zetten.
Was de stukjes kip, droog ze af, doe ze in olijfolie met de uien in een koekenpan en bak ze rondom bruin.
Vlees en uien ook in de slowcooker doen en ongeveer 4 uur op “HOOG” of 6 à 7 uur op “LAAG” koken.

Serveer met gestoomde couscous of witte rijst.

Bron: Langsam kocht besser

Terug