Courgette-chocoladetaart

Courgette-chocoladetaart

    • voor het deeg
  • 225 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • ½ theel.bakpoeder (natriumbicarbonaat)
  • 3 eieren
  • 150 g bruine suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 12½ cl koolzaadolie
  • 25 g zure room
  • 250 g courgettes, ongeschild, geraspt
  •  
    • voor de glazuur
  • 100 g pure chocolade
  • 75 g zure room, kamertemperatuur

De slowcooker licht invetten en twee gekruiste stroken bakpapier erin leggen.
Meng in een kom het meel met cacaopoeder, bakpoeder en natriumcarbonaat en zet het opzij.
In een keukenmachine (of met een staafmixer) de drie eieren kloppen met suiker, vanillesuiker en zout tot het zeer schuimig is.
Roer voorzichtig de koolzaadolie en de zure room erdoor en meng de bloem erbij.
Breng tenslotte de geraspte courgettes met de deegschraper erbij.
Doe het deeg in de slowcooker en strijk het glad.
Doe een theedoek erop en zet het deksel terug.
Bak ongeveer 1½ tot 2 uur op ‘HOOG’.
Laat de taart eerst een beetje afkoelen, plaats hem dan op een rooster.
Voor de glazuur de chocolade in kleine stukjes hakken en in een kom doen die geschikt is voor magnetrons.
Verwarm om drie keer op ontdooien gedurende ongeveer 1 minuut en roer (of smelt het au bien-marie).
Roer dan de zure room erbij - het mag niet direct uit de koelkast komen want dan stolt de room.
Verdeel de glazuur wolkig over de gekoelde taart, versier met meer chocolade, hagelslag of gebakdecoraties.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug