Coq au vin

Coq au vin

  • 8 kipkarbonades
  • 150 g ontbijtspek, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons
  • 250 g geschrapte worteltjes
  • 250 g zilveruitjes, uitgelekt
  • 2 takjes tijm
  • 12½ cl kippenbouillon
  • 37½ cl rode wijn
  • peper en zout
  • rijst, om mee te serveren

Braad de kip en het ontbijtspek in de sauteerpan van de sauté slowcooker aan (indien uw slowcooker geen sauteerpan heeft gebruik dan een bakpan).
Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten langer.
Voeg tenslotte de champignons, worteltjes, zilveruitjes en tijm toe en schenk de bouillon en de wijn in de slowcooker.
Sluit af met het deksel en laat 8 uur op een lage stand garen.
Breng de coq au vin op smaak met peper en zout en serveer met rijst uit de rijstkoker.

Bron: Crock-Pot

Terug