Chocolade en sinaasappel-dessert

Chocolade en sinaasappel-dessert

  • 100 g gesmolten boter
  • plus extra boter om de schaal in te vetten
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75 g cacaopoeder, gezeefd
  • 1 theel. bakpoeder
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 3 middelmatig grote eieren
  • 15 cl melk
  • 150 g melk met sinaasappelsmaak
  • chocolade, in brokjes
    • voor de saus
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g cacaopoeder
  •  
    • serveren met
  • schenkroom of vanille roomijs

Vet de schaal van de slowcooker licht in met boter.
Maak in een kom een mengsel van meel, fijne kristalsuiker, cacaopoeder, bakpoeder, geraspte sinaasappelschil en een snufje zout.
Klop met een garde het sinaasappelsap, de eieren, gesmolten boter en melk tot een egaal mengsel.
Voeg dit aan de droge ingrediƫnten toe en meng alles goed tot er een glad mengsel ontstaat.
Roer hier de chocoladebrokken door en giet het mengsel in de schaal van de slowcooker.
Meng in een aparte kom de suiker en cacaopoeder, roer hier 30 cl kokend water door en giet de saus over het mengsel in de schaal van de slowcooker.
Zet de schaal nu in de slowcooker, plaats de deksel en kook gedurende 2 uur op de hoge stand tot het mengsel is gerezen en stevig aanvoelt.
Serveren met schenkroom of vanille roomijs.

Bron: Crock-Pot

Terug