Chocolade pinda muesli

Chocolade pinda muesli

  • 500 g havervlokken, stevig
  • 50 g gehakte hazelnoten
  • 50 g gehakte amandelen
  • 150 g honing
  • 70 g boter
  • 125 g pindakaas
  • ½ theel. kaneel
  • 1 eetl. vanillesiroop
  • 100 g pure mini chocoladedruppels
  • 4 weckglazen à 50 cl

Doe de havervlokken, hazelnoten en amandelen toe in de slowcooker.
Doe de honing, boter, pindakaas, kaneel en vanillesiroop in een pan en verwarm zolang tot alles is opgelost.
Dat kan ook in een kom in de magnetron.
Giet het vloeibare mengsel over de havervlokken en roer goed door elkaar.
Plaats het deksel van de slowcooker en klem er een kooklepel tussen, zodat de stoom kan ontsnappen.
Kook op “HOOG” voor ongeveer 2½ uur, elke 30 minuten omroeren, en een beetje vaker aan het einde.
Zodra de vlokken lichtbruin zijn, plaatst u de muesli op een dienblad en laat u ze volledig afkoelen.
Meng er dan pas de chocoladedruppels door.

Opmerkingen en
Het type en de hoeveelheid chocolade en noten kan naar believen worden gevarieerd. Ook walnoten of kokosnootvlokken smaken net zo lekker als Mini-M&M of kleine witte chocoladestukjes.

Bron: Langsam kocht besser

Terug