Chocolade fudge

Chocolade fudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 g pure chocolade
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • 1 eetl. gehakte cashewnoten
  • 3 dadels in kleine stukjes geknipt

Je kunt deze fudge op 2 manieren maken, in de slowcooker en au bain-marie.

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze op ‘HOOG’.
Laat de deksel open en laat het geheel smelten.
Roer het om de 5 minuten goed door met een spatel.
Als het mengsel helemaal gesmolten is kun je het overgieten in een schaal of vorm.
De tijd verschilt per slowcooker.
Je gebruikt de slowcooker dus puur om de chocolade te laten smelten.

Zelf vind ik dit een fijnere manier als au bain-Marie.
Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook, zet er een schaal bovenop en zorg dat het water de schaal niet raakt.
Laat de chocolade smelten en voeg dan de gecondenseerde melk en de rest van de ingrediënten toe.
Roer het goed door met een spatel.
Voorzichtig!
Als het een dik mengsel is geworden, is het klaar.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier (ik gebruikte een schaal met de afmeting van 26 x 17 cm) en giet het chocolademengsel erin.
Laat het een half uurtje buiten de koelkast staan zodat het wat kan afkoelen en plaats het daarna voor minimaal een uur in de koelkast.
De fudge kan dan hard worden.
Als de fudge hard is kan het bakpapier eraf.
Snijd de plak met een groot glad mes in kleine vierkantjes.
Je bewaart de fudge in een afgesloten bakje in de koelkast.
De dadels maken de fudge lekker gooey (kleverig).

Tip
Het is ook lekker om er in dit recept een klein scheutje koffie of een schepje oploskoffie aan toe te voegen!

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug