Chili con carne met rundvlees

Chili con carne met rundvlees

voor 6 personen

  • 500 g sukadelappen, in blokjes
  • 2 eetl. olie
  • 50 g boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 eetl. verse oregano, fijngeknipt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 3 knoflooktenen, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt, zaadjes verwijderd
  • 20 cl runderbouillon, van blokjes
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 eetl. crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper

Bestrooi de vleesblokjes met zout & peper.
Verhit de olie en de helft van de boter in een braadpan.
Bak de vleesblokjes in gedeelten rondom bruin en schep ze uit de pan.
Bak de uien en spekblokjes in het achtergebleven vet in ca. 3 minuten goudbruin.
Voeg de vleesblokjes, oregano, tomaten blokjes, komijn, knoflook, rode peper en bouillon toe.
Laat het vlees zachtjes in 1½ uur gaarstoven en laat intussen de bruine bonen uitlekken.
Schep de uitgelekte bonen en de rode paprika door het vleesmengsel.
Stoof nog 30 minuten.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep er aan tafel crème fraîche op.
Lekker met grove sneden brood.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug