Caribische kip

Caribische kip

  • 2 eetl. olijf- / zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gehakt
  • 3 - 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 bakje champignons, in plakjes of in vieren
  • 1 - 2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden
  • 4 stukken kip met been
  • 1 blik perziken, ca. 200 g
  • 1 blik ananas blokjes, 200 g
  • ca. 10 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 5 eetl. maizena of aardappelzetmeel
  • 1 theel. paprikapoeder(hot)
  • 1 - 2 eetl. sojasaus
  • 1 - 2 eetl. Worcestershiresaus
  • 4 eetl. rode wijn azijn
  • ± 1 l kokend water
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • eventueel een rood pepertje

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipdelen tot ze bruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Bak in hetzelfde vet de uien, selderijstukjes, stukjes peen, champignons en paprika.
Voeg de uitgelekte ananas en perzik toe.
Nu de saus maken
Doe de maizena(of aardappelmeel) in de steelpan en vermeng het met het paprikapoeder, sojasaus, Worcestershiresaus, rode wijnazijn, het sap van de blikken ananas en perziken en roer goed tot alles vermengd is.
Voeg dan al roerende het kokende water erbij.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de saus tot het kookpunt komen en roer constant tot het gebonden is.
Doe daarna eerst de groenten en dan de kipstukken er bovenop in de slowcooker en giet daarna de saus erop, (kip moet net onder staan).
Zet de slowcooker voor 1 uur op 'hoog' en 6 - 7 uur op 'laag', (hangt van je slowcooker af).

Serveertips
Wij eten het soms met rijst en een frisse salade. De heerlijke saus over de rijst en kip gegoten. De laatste keer hebben wij er pasta en sperzieboontjes bij gegeten maar aardappelen zullen hier beslist ook lekker bij smaken.

Bron: Alidada
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug