Buikspek

Buikspek

  • ±1 kg buikspek
    (met redelijke laag vet en huid aan de bovenkant)
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 cl water
    • marinade
  • rasp van 1 citroen
  • flinke hoeveelheid rozemarijn
    (mag gedroogd of vers zijn), fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetl. olie
  • zout

Meng de ingrediënten voor de marinade.
Wrijf de marinade in het vlees (niet het vel).
Doe de buikspek in een plastic zak of kom en laat een nacht marineren.
Ik heb zelf een ovenschaal gebruikt die in de slowcooker past, maar in de slowcooker zelf kan ook.
Zorg wel dat je een kleinere versie slowcooker gebruikt.
De slowcooker moet minimaal voor de helft gevuld zijn, anders brandt het makkelijk aan.
Snijd ui, wortel en selderij in grote stukken en leg in de slowcooker (of ovenschaal voor in de slowcooker dus) en doe er het water bij.
Snijd met een scherp mes diepe inkepingen in het vel/vet aan de bovenkant.
Ik heb er een ruitvorm van gemaakt.
Je kan ze ook in de lengte maken.
Zorg ervoor dat de inkepingen in het vet blijven en niet het vlees raakt.
Stop dan een flinke hoeveelheid zout tussen de inkepingen.
Leg de buikspek op de groenten.
Zet op stand ‘LAAG’ en stel de timer in op 8 - 10 uur.
Zet de grill op 200 °C.
Gooi de ui, wortel en selderij weg.
Doe de buikspek in de braadslee of gebruik dezelfde ovenschaal uit de slowcooker en zet dit in de oven.
Laat de buikspek ± 30 minuten onder de gril tot er een knapperig korstje is.
Let wel op dat het niet verbrand, het gaat ineens heel snel.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug