Buffalo stout beer chili

Buffalo stout beer chili

voor 6 - 8 porties

  • 1 eetl. olie
  • 1 kg gehakt vlees, bison of rundvlees
  • 2 grote uien, gehakt
  • 2 knoflookteentjes, geplet
  • 2 blikjes gehakte tomaten, elk 400 g
  • 1 blik tomaten, gehakt met chili, 400 g
  • 1 theel. Worcestershire-saus
  • 2 - 3 eetl. chilipoeder
  • 1 theel. komijn
  • ½ theel. oregano, gedroogd
  • ½ theel. kaneel
  • 1 laurierblaadje
  • zout & peper
  • 1 fles donkerbier, 33 cl
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 blikjes kidneybonen, elk 265 g

Verhit de olie in een voldoende grote pan en fruit het gehakt met de uien en knoflook erin brokkelig en bruin.
Breng alles over naar de slowcooker.
Voeg de tomaten, kruiden en bier toe, breng op smaak en roer goed.
Roer aan het eind de goed doorlatende bonen erdoor.
Doe het deksel erop en laat het 8 à 9 uur op “LAAG” garen.
Als de chili te dun is, kun je het verdikken met wat maizena, 1 eetlepel op 2 eetlepels water.
Bak vervolgens nog eens 15 minuten.

Opmerking
Geschikt voor een 4½ à 5½ liter slowcooker.

Terug