Bruine suiker kip

Bruine suiker kip

voor 6 personen

  • 12 kippendijen, zonder been en vel,
    of 6 borsthelften, zonder been en vel
  • 200 g bruine suiker
  • 60 cl limoen-citroensap
  • 150 cl witte wijnazijn, gewoon wit mag ook
  • 3 tenen knoflook, gebroken en gehakt
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. gemalen zwarte peper

Gebruik een grote slowcooker.
Doe de kip in de slowcooker.
Bedek het met de bruine suiker, peper, knoflook en sojasaus.
Voeg de azijn en limoen-citroensap toe.
Dek af en kook op 'LAAG' voor 6 - 9 uur, of op 'HOOG' voor 4 - 5 uur.
De kip is klaar wanneer het gaar is en het de gewenste consistentie heeft bereikt.
Hoe langer je kookt, het malser het zal zijn.
Serveer over in een kom met witte rijst en een pollepel vol van de bouillon.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug