Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

  • 300 g rauwe bruine bonen
  • 2 peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 prei
  • 1 ui
  • handje bladselderij, blaadjes
  • 1 l groentebouillon
  • 350 - 400 g vleeskrabbetjes
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 rookworst

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze ongeveer 6 uur op de ‘LAAG’.
Na 6 uur controleer je of de bruine bonen gaar zijn, zo niet laat het dan nog even door pruttelen.
Haal de vleeskrabbetjes uit de pan als ze gaar zijn en het vlees van het bot valt.
Als dan ook de bonen gaar zijn haal dan een soeplepel met bonen/spek/ uit de pan en bewaar dit even.
Als je de laurier en kruidnagel/ nog kunt vinden mag je deze verwijderen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Doe daarna de overbleven soeplepel bonen/spek en een rookworst in plakjes terug in de pan.
Als de worst goed warm is kun je de soep serveren.

Opmerking
Als je denkt dat het niet voldoende is voor 4 personen kun je er altijd nog een blik bruine bonen bij doen,
of de hoeveelheden verdubbelen en wat je over hebt invriezen.

Bron: Een beetje van mijzelf, Pacobobo, Wannée kookboek en een oud Margriet kookboek
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug