Broodpudding met appels en noten

voor 6 personen

  • 9 sneetjes oud witbrood, of rozijnenbrood
  • 70 g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 47½ cl melk
  • 1 citroen
  • 3 appels
  • wat noten naar wens, bijv. walnoten of noten uit een (goedkoop) zakje studentenhaver
  • 250 g suiker,
    nog lekkerder: bruine suiker
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 theel. nootmuskaat
  •  
    • in geval van witbrood
  • 200 g rozijnen of de rozijnen van de studentenhaver

Vet de stenen pan van de slowcooker in met boter.
Kluts in een kom de eieren en voeg hieraan toe: kaneel, nootmuskaat, melk, suiker en gesmolten boter.
Boen de citroen goed schoon en rasp de schil, pers het sap eruit.
Doe dit beide ook door het melk/ei mengsel.
Doe in de ingevette pot, het brood in kleine stukjes, de appels fijn gesneden, de rozijnen en de noten.
Roer het met een houten lepel door elkaar.
Giet het ei/melkmengsel erdoor en meng het geheel goed door elkaar zodat het brood week wordt.
Doe de deksel op de pan en laat het 4 uur op stand ’LAAG’ staan.

Variatie
Hou je van een vleugje drank, doe er dan nog wat rum of amaretto door. Het lekkerst warm opeten met vanilleijs. Kan ook met stroop. Eet het niet na een zware maaltijd want het vult best.

Bron: Internet (USA)
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug