Broccoli kaassoep - I

Broccoli kaassoep

voor 6 porties

  • 8 g boter, in plakjes gesneden
  • 240 g gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 6 eetl. universeel meel
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 blikjes geëvaporeerde melk
  • 1 l kippenbouillon
  • 500 g broccoli, roosjes in stukjes
  • ⅛ eetl. gedroogde tijm
  • 12 cl room
  • 300 g pittige cheddar kaas, vers geraspt (of meer naar smaak)
  • 180 g Parmezaanse kaas, vers en fijn gesnipperd

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelmatig vuur.
Voeg de uien toe en sauteer tot ze zacht worden, ongeveer 3 à 4 minuten.
Voeg de knoflook en bloem toe en breng licht op smaak met zout & peper en kook dan onder voortdurend roeren ± 2 minuten.
Giet tijdens het roeren langzaam de geëvaporeerde melk erbij (goed kloppen tot een gladde massa).
Kook het mengsel, roer constant tot het begint te verdikken en giet het dan in een slowcooker samen met de kippenbouillon, broccoli en tijm.
Dek af met het deksel en kook op ‘HOOG’ gedurende 2½ à 3 uur of op ‘LAAG’ gedurende 6 uur.
Zet daarna op ‘LAAG’ of uit en roer de room erdoor, voeg er dan de geraspte cheddarkaas en Parmezaanse kaas erbij en meng het door elkaar.
Breng op smaak met zout & peper en serveer warm.

Bron: Jaclyn
Bron: Cooking Classy


Broccoli kaassoep - II

Broccoli kaassoep

voor 10 porties

  • 800 g broccoliroosjes, gehakt
  • 200 g vers geraspte wortelen
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 g roomkaas, in blokjes gesneden
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 125 cl kippenbouillon
  • 50 cl melk
  • 25 cl zware room
  • ¼ theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 115 g cheddarkaas, versnipperd

Spuit kookspray in het inzetstuk van een grote slowcooker.
Leg de broccoli, wortelen, ui en knoflook op de bodem van de slowcooker.
Roer om te mengen.
Voeg vervolgens de blokjes roomkaas, oregano en kippenbouillon toe.
Afdekken met deksel en 4 à 6 uur op een “LAAG” koken.
Of 3 uur op “HOOG”.
Verwijder het deksel en giet er melk en zware room bij.
Roer.
Gebruik een dompelmixer en pureer de soep tot deze glad is.
(Als je geen staafmixer hebt, kun je de hete soep voorzichtig met een kopje hete soep in een blender overbrengen en tot een gladde massa mengen.
Breng de soep daarna terug naar de slowcooker.)
Laat de soep weer 20 tot 30 minuten opwarmen in de slowcooker.
Roer er zout, peper en een kopje scherpe cheddarkaas door.
Serveer de soep warm met extra kaas, indien gewenst.

Bron: Holly
Gepubliceerd door: Life in the lofthouse

Terug